Kibbeh z grilla

Lista Składników

  • 500g mielonej wołowiny lub jagnięciny
  • 1 saszetka 100g kaszki bulgur
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • pieprz cayenne
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • sól

Przepis krok po kroku

  • 1.Kaszkę przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu
  • 2.Bulgur wkładamy do malaksera razem z mięsem i resztą składników i dokładnie mielimy.
  • 3.Z powstałej masy kształtujemy
  • 4.Pieczemy na rozgrzanym grillu około 10 minut, podajemy z ostrym sosem.

źródło: videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register