Malinowe tiramisu

Lista Składników

  • 1/2 kg malin
  • 1/2 kg serka mascarpone
  • 4 żółtka
  • 7 łyżek cukru
  • opakowanie biszkoptów
  • 1/2 cytryny

Przepis krok po kroku

  • 1. Maliny skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy 4 łyżkami cukru i odstawiamy na 30 minut.
  • 2. Za pomocą miksera ucieramy resztę cukru z żółtkami, dodajemy stopniowo serek mascarpone.
  • 3. Miksujemy w blenderze maliny, przelewamy je do miseczki i wkładamy połamane biszkopty, odstawiamy na kilka minut.
  • 4. Do pucharków wkładamy warstwami, maliny, serek, maliny, serek, wkładamy deser na 1h do lodówki.
  • 5. Ozdabiamy startą czekoladą, malinami i liskiem mięty.

źródło:videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register