Sałatka z szynką

Składniki:

  • Kapusta pekińska 2 średnie liście
  • Papryka czerwona ¼ średniej sztuki
  • Papryka żółta ¼ średniej sztuki
  • Szynka 1 plasterek grubości ok. 0,5 cm
  • Szczypior 4-5 łodyżek
  • Jogurt naturalny 3-4 łyżki
  • Czosnek ½ małego ząbka
  • Sól do smaku

Przygotowanie:

1. Liście kapusty pekińskiej (bez białej części) drobno szatkuje i wkładam na dno szklanki.

2. Czerwoną paprykę kroję w małą kostkę, układam na kapuście, tak samo kroję szynkę i kładę jej warstwę na papryce, pomarańczową paprykę też drobno kroję i układam na szynce.

3. Do jogurtu dodaję trochę czosnku i doprawiam solą do smaku, kładę go na papryce.

4. Ostatnia warstwa to drobno poszatkowany szczypior dymki lub szczypiorek.

czas przygotowania: 15 minut

Warstwowa sałatka z warzywami i szynką jest bardzo prosta w przygotowaniu, świetnie smakuje i bardzo fajnie wygląda na stole, zwłaszcza jeśli poda się ją np. w szklaneczkach. Smacznego!

 

 

źródło: http://talerzpokus.tv

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register