Tarta Wielkanocna

Lista Składników

  • 10 jajek
  • 2 duże papryki czerwone
  • 2 pęczki szczypioru
  • 1 kg parzonej białej kiełbasy
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 100g mozzarelli
  • sól i pieprz

Przepis krok po kroku

1.Paprykę opalamy nad kuchenką gazową, wkładamy do woreczków, odstawiamy na 15 minut, następnie obieramy ze skurki i kroimy na 4 części.

2.Grubo kroimy szczypior, kiełbasę obieramy z osłonek i kroimy w plasterki.

3.Do formy wykładamy ciasto francuskie.

4.Jajka rozmącamy, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy na rozgrzaneym maślę aż się zetną, przekładamy do formy.

5.Nakładamy warstwami, szczypior,paprykę,kiełbasę, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym na 200C około 35minut.

źródło: www.videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register