Zupa pieczarkowa z czosnkiem

Lista Składników

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 duża cebula
  • posiekana
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 jabłko
  • obrane i posiekane
  • 1 l bulionu
  • natka pietruszki i tymianek
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • kilka kromek pieczywa na grzanki

Przepis krok po kroku

  • W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i cebulę smażymy 3 minuty.
  • Dodajemy jabłko oraz połowę pieczarek i dusimy na średnim ogniu około 10 minut.
  • Zalewamy bulionem i gotujemy 25 minut.
  • Resztę pieczarek rumienimy na rozgrzanym maśle.
  • Chleb kroimy w kostkę nasączamy oliwą z czosnkiem i rumienimy w nagrzanym na 200C piekarniku.
  • Zupę miksujemy za pomocą blendera, dodajemy pieczarki, musztardę i smietankę, doprawiamy wedle uznania

źródło: www.videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register