Mini pavlova

Lista Składników

  • 6 białek w temperaturze pokojowej
  • 300 g cukru pudru
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka octu
  • bita śmietana
  • jagody
  • truskawki

Przepis krok po kroku

  • Ubijamy białka na sztywną pianę.
  • Następnie stopniowo dodajemy cukier.
  • Dodajemy makę i ocet i jeszcze raz mieszamy.
  • Na blachę wykładamy papier do pieczenia i przy pomocy kubka odrysowujemy kółka pod bezy.
  • Na kółka wykładamy masę białkową, wyrównujemy.
  • Bezy wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 150 st. na około 45 min.
  • Wystudzone bezy dekorujemy smietaną i owocami.

źródło: videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register