Kubba

Lista Składników

  • 600 g mielonego mięsa wołowego
  • 500 g kuskusu
  • 600ml bulionu
  • 1 posiekana natka pietruszki
  • 4-5 posiekanych cebul
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1,5 łyzeczki pieprzu ziołowego
  • 50g rodzynek
  • 50g płatków migdałowych
  • sól,pieprz, olej do smażenia.

    sos:
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    otarta skórka z limonki
    1 ząbek czosnku

Przepis krok po kroku

1.Kuskus zalewamy bulionem i odstawiamy aż się cały płyn wchłonie.
2. Cebulę smażymy na małym ogniu aż zmięknie około 10 minut, dodajemy czosnek,połowę mięsa,pietruszkę, przyprawy, migdały ,rodzynki i smażymy kolejne 10 minut.
3. Łączymy wszystkie składniki sosu.
4.Kuskus mielimy z pozostałym mięsem.
5.Formujemy kulki o średnicy odoło 3-4 cm, robimy na środku wgłębienie, napełniamy farszem, zasklepiamy i formujemy nadając kształt zepellina.

źródło: www.videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register