Chlebek meksykański

Lista Składników

  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 120 ml oleju
  • 200 g kukurydzy z puszki
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
  • 200 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 100 g startego sera cheddar
  • 160ml mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ostrej papryki

Przepis krok po kroku

1.Kukurydzę z dodatkiem połowy mleka rozdrabniamy w malakserze.

2.Dokładnie miksujemy, cukier jaja,olej, resztę mleka.

3.Dodajemy, paprykę, ser, boczek i kukurydzę, dokładnie mieszamy.

4.Stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z solą sodą oraz proszkiem do pieczenia.

5.Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy.

6.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 175°C

 

źródło: videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register