Chlebek meksykański
Lista Składników
- 3 jajka
- 1 łyżka cukru
- 120 ml oleju
- 200 g kukurydzy z puszki
- 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 1/2 zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
- 200 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
- 100 g startego sera cheddar
- 160ml mleka
- 200 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka ostrej papryki
Przepis krok po kroku
1.Kukurydzę z dodatkiem połowy mleka rozdrabniamy w malakserze.
2.Dokładnie miksujemy, cukier jaja,olej, resztę mleka.
3.Dodajemy, paprykę, ser, boczek i kukurydzę, dokładnie mieszamy.
4.Stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z solą sodą oraz proszkiem do pieczenia.
5.Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
6.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 175°C
źródło: videokuchnia.pl
0 komentarzy