Jabłka w cieście

Lista Składników

  • 400g mąki
  • 250g masła
  • 150g mielonego twarogu
  • 10g proszku do pieczenia
  • 6 niedużych jabłek
  • 70g orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka cynamonu cukier puder

Przepis krok po kroku

  • Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia.
  • Miękkie masło ugniatamy z białym serem i cukrem, dodajemy stopniowo mąkę, zagniatamy ciasto, dzielimy na pół, zawijamy w folię wkładamy na 25minut do lodówki.
  • Połowę ciasta rozwałkowujemy wykładamy nim formę, posypujemy orzechami, wykładamy obrane, przekrojone na pół jabłka.
  • Posypujemy cynamonem, przykrywamy resztą rozwalkowanego ciasta.
  • Pieczemy 40 minut w temperaturze 180C.

źródło: videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register