Jabłka w cieście
Lista Składników
- 400g mąki
- 250g masła
- 150g mielonego twarogu
- 10g proszku do pieczenia
- 6 niedużych jabłek
- 70g orzechów włoskich
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka cynamonu cukier puder
Przepis krok po kroku
- Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia.
- Miękkie masło ugniatamy z białym serem i cukrem, dodajemy stopniowo mąkę, zagniatamy ciasto, dzielimy na pół, zawijamy w folię wkładamy na 25minut do lodówki.
- Połowę ciasta rozwałkowujemy wykładamy nim formę, posypujemy orzechami, wykładamy obrane, przekrojone na pół jabłka.
- Posypujemy cynamonem, przykrywamy resztą rozwalkowanego ciasta.
- Pieczemy 40 minut w temperaturze 180C.
źródło: videokuchnia.pl
0 komentarzy