Lista Składników
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1/2 kg trzykrotnie zmielonego
- twarogu
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- olej do smażenia
Przepis krok po kroku
- Jajka ubijamy z cukrem pudrem, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy, następnie dodajemy twaróg i dokladnie ręcznie wyrabiamy.
- W garnku rozgrzewamy olej, co najmniej 5 cm warstwę.
- Dlonie nawilzamy olejem, nabieramy porcję ciasta, kształtujemy kulki i wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
- Smażymy aż się zarumienią, kulki same powinny się obracać.
- Odsączamy na ręcznikach papierowych, studzimy, posypujemy cukrem pudrem.
źródło: videokuchnia.pl