Pączuszki twarożkowe

Lista Składników

  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1/2 kg trzykrotnie zmielonego
  • twarogu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • olej do smażenia

Przepis krok po kroku

  • Jajka ubijamy z cukrem pudrem, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy, następnie dodajemy twaróg i dokladnie ręcznie wyrabiamy.
  • W garnku rozgrzewamy olej, co najmniej 5 cm warstwę.
  • Dlonie nawilzamy olejem, nabieramy porcję ciasta, kształtujemy kulki i wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
  • Smażymy aż się zarumienią, kulki same powinny się obracać.
  • Odsączamy na ręcznikach papierowych, studzimy, posypujemy cukrem pudrem.

źródło: videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register