Przekąski do pracy

Spis treści:

Naleśnik żytni z łososiem, oliwkami i chrzanem 00:59
Naleśnik żytni z pesto, tuńczykiem i rukolą 02:30
Naleśnik żytni z ostrym serem, ogórkiem i musztardą 03:54
Naleśnik żytni z masłem orzechowym, bananem i kakao 05:07

„Zamiast kanapki” #8: Cztery kolejne propozycje na wynos, czyli konkretne przekąski, które szykowałam w ostatnich dniach. Dzisiaj naleśniki żytnie, czyli pyszne ruloniki z różnym nadzieniem.

I jak zawsze:
– można je spokojnie przygotować wieczorem, co jest bardzo wygodne;
– przepisów nie spisuję, bo formuła filmu jest taka, że nie ma to większego sensu, wystarczy obejrzeć krótki filmik i złapiecie ideę;
– filmik może być tylko inspiracją, a nie precyzyjną wykładnią i można te moje propozycje dowolnie modyfikować poprzez podmianę składników na inne -np. łososia na szynkę czy inną rybę, tuńczyka na jajko, ser na wędlinę, a rukolę na szpinak, roszponkę czy porwane liście sałaty…

 

źródło: www.gotuj.skutecznie.tv

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register