Zupa krem ze szparagów

Lista Składników

  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 1,5 l wody
  • 1 udko z kurczaka, swieże lub wędzone
  • 2 marchewki pokrojone w półtalarki
  • 1 pietrucha pokrojona w półtalarki
  • 50g selera
  • 100g pora
  • 1-2 łyżki klarowanego masła
  • 30g posiekanych prażonych pistacji
  • śmietana
  • sól i pieprz

Przepis krok po kroku

1.Udko z kurczaka, seler,marchew i pietruchę zalewamy wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 30minut.

2.Odrywamy z szparagów twarde końcówki i kroimy na mniejsze kawałki, pora kroimy w talarki.

3.Smażymy na klarowanym maśle około 7 minut.

4.Z wywaru wyciągamy kurczaka, w jego miejsce wkładamy pora i szparagi gotujemy jeszcze 15 minut.

5.Przelewamy wszystko do blendera i miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem.

6.Podajemy z mięsem z udka, kleksem gęstej śmietany, posypane pistacjami.

 

źródło: videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register