Drobiowe zawijaski
Lista Składników
- 2 duże piersi z kurczaka
- 12 plasterków wędzonego boczku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka papryki
- 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 2 łyżki brązowego cukru
- sól
- ulubiony dip
Przepis krok po kroku
- 1.Oczyszczone piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki
- 2.Dodajemy miód sól i słodką paprykę, odstawiamy na 30minut.
- 3.Każdy kawałek zawijamy w plaster boczku.
- 4.Mieszamy cukier z pieprzem kajeńskim, obtaczamy w tym każdy kawałem mięsa i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- 5.Wstawiamy do rozgrzanego na 200C piekarnika na około 25 minut.
Źródło: www.videokuchnia.pl
0 komentarzy