Drobiowe zawijaski

 

Lista Składników

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 12 plasterków wędzonego boczku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • sól
  • ulubiony dip

Przepis krok po kroku

  • 1.Oczyszczone piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki
  • 2.Dodajemy miód sól i słodką paprykę, odstawiamy na 30minut.
  • 3.Każdy kawałek zawijamy w plaster boczku.
  • 4.Mieszamy cukier z pieprzem kajeńskim, obtaczamy w tym każdy kawałem mięsa i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 5.Wstawiamy do rozgrzanego na 200C piekarnika na około 25 minut.

 

Źródło: www.videokuchnia.pl

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register