Rzeżucha i majonez w połączeniu z ugotowanymi na twardo jajkami to trio, które zasmakuje nawet najbardziej wybrednym domownikom. Do tego proponujemy także szynkę i odrobinę musztardy. Oczywiście to pomysł nie tylko na wielkanocne śniadanie – kiedy tylko chcesz, możesz zasiać rzeżuchę na parapecie i już po kilku dniach zbierać zbiory.
SKŁADNIKI
- Majonez Dekoracyjny Winiary – 1 łyżka
- Jajka ugotowane na twardo – 8 sztuk
- Szynka – 2 plastry
- Musztarda – 1 łyżka
- Rzeżucha posiekana – 2 łyżki
- Liście rzeżuchy – 1 garść
- Sól
- Pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jajka obierz ze skorupek, zetnij białko tak, żeby jajko postawić pionowo. Delikatnie wyjmij żółtko.
- Szynkę pokrój w drobną kostkę, utrzyj z żółtkiem i dodaj posiekaną rzeżuchę, majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem.
- Białka napełnij farszem żółtkowym, formując kopczyki na wierzchu jajka.
- Ułóż na półmisku wyłożonym roszponką. Posyp każdą porcję rzeżuchą.
- Podaj zaraz po przygotowaniu, możesz udekorować rzodkiewkami.
źródło text i foto: http://www.majonezdekoracyjny.pl