JAJKA Z RZEŻUCHĄ

Rzeżucha i majonez w połączeniu z ugotowanymi na twardo jajkami to trio, które zasmakuje nawet najbardziej wybrednym domownikom. Do tego proponujemy także szynkę i odrobinę musztardy. Oczywiście to pomysł nie tylko na wielkanocne śniadanie – kiedy tylko chcesz, możesz zasiać rzeżuchę na parapecie i już po kilku dniach zbierać zbiory.

SKŁADNIKI

  • Majonez Dekoracyjny Winiary – 1 łyżka
  • Jajka ugotowane na twardo – 8 sztuk
  • Szynka – 2 plastry
  • Musztarda – 1 łyżka
  • Rzeżucha posiekana – 2 łyżki
  • Liście rzeżuchy – 1 garść
  • Sól
  • Pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jajka obierz ze skorupek, zetnij białko tak, żeby jajko postawić pionowo. Delikatnie wyjmij żółtko.
  2. Szynkę pokrój w drobną kostkę, utrzyj z żółtkiem i dodaj posiekaną rzeżuchę, majonez i musztardę. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Białka napełnij farszem żółtkowym, formując kopczyki na wierzchu jajka.
  4. Ułóż na półmisku wyłożonym roszponką. Posyp każdą porcję rzeżuchą.
  5. Podaj zaraz po przygotowaniu, możesz udekorować rzodkiewkami.

źródło text i foto: http://www.majonezdekoracyjny.pl

 

0 komentarzy

Napisz komentarz

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register